top of page

הכלב שלי לא נרגע!!

מכירים את זה שיש לכם כלב עם כמויות אנרגיות לא נגמרות?

אתם יוצאים איתם לטיולים ארוכים, משחקים איתם והם לא מפסיקים לשגע אתכם?


☀ עוררות גבוהה

אז קודם נדבר מה זה אומר כלב בעוררות כלב ש"נדלק" מכל דבר שקורה, כלבים בעוררות גבוהה לרוב מאוד מתקשים להירגע, העוררות יכולה לבוא לידי ביטוי מדברים שונים שקרו בטיול, מהתרגשות, תסכול או לחץ שקורים בבית או בחוץ שיכולים להשפיע עליו או לפעמים כי הכלב תקופה ארוכה בעוררות שהוא לא למד איך לווסת אותה וכבר מתקשה להביא את עצמו לרגיעה לבד נשים לב שיש גזעים וכלבים שונים ש"העוררות" שלהם היא פשוט רמת אנרגיות גבוהה גנטית שמשפיעה על אורך החיים של הכלב (כלבי רעיה או כלבי ציד שונים) גם המון פעמים נראה את זה אצל גורים שחוקרים ומתרגשים מכל דבר ויכולים להיות בעוררות גבוהה לעיתים קרובות


חשוב שנשים לב-

כלבים יכולים להיות בעוררות גבוהה מתסכול, חוסר פריקת אנרגיה, רעב, שיעמום

לפעמים אולי ממקום של כאב פיזיולוגי מסויים או חוסר שקט שנוצר כתוצאה מזה (כאב בטן? כאבים פיזיים בגוף?) או אולי הכלב צובר מתח ממהטיולים וטיולים ארוכים דווקא מעלים עוררות יותר מדי?


1. יש כלבים וגזעים מסויימים שהאנרגיה הגבוהה היא גנטית לכל דבר, הכלב גם כשיתבגר לא באמת יהיה יותר רגוע וכל האנרגיה גם לרוב מביאה להמון תסכול אצל הכלב (הרס, נביחות והצקה) אנחנו נרצה ללמד את הכלב האנרגטי שלנו מהי רגיעה במקביל לפריקת אנרגיה נכונה ומאוזנת. כלבים שצריכים להוציא יותר אנרגיה בהעשרה מנטאלית (משחקי חיפוש, משחקי חשיבה, סשנים ולמידה של דברים חדשים) או צריכים לעבוד (פיזית)


2. כלבים שבעוררות גבוהה בגלל סיטואציות שקורות לו, אם זה ממקום של התרגשות או לחץ, נבין מהם הסיטואציות ונתחיל לנהל אותן, במקביל נתחיל לעבוד על רגיעה הדרגתית מול הסיטואציות האלה שלפעמים שהן באות ממקום של לחץ הן לא נעימות לכלב ומקשות על היום היום שלו ושלנו. ובהתאם לסיטואציה או הבעיה נבנה תהליך מתאים.


אז מה עושים?

רגיעה-

לימוד רגיעה בתוך סשן מובנה (הדרגתי וקצר בהתאם לכלב) בוא אנחנו עובדים על בחירה של הכלב להירגע ולהיות בארצה (לא באות) אלא מתוך מקום שאחרי הרגיעה מגיע חיזוק (בתור התחלה אפשר להכניס משחק פינג פונג עם חטיפים בין רגיעה לרגיעה- בהמשך נכניס משחק) נעשה זאת על משטח קבוע כמו מגבת וחיזוקים על סימני רגיעה - הורדת הראש למטה , ריחרוח המשטח, ישיבה , ארצה , והנחת הראש על המשטח כמובן שאת הסימנים אנחנו ניקח בהתאם לכלב ולשלב שבו אנחנו נמצאים בלימוד הרגיעה

ויסות עוררות-

לאחר שיש למידה של רגיעה כאן נכניס את המשחק. למה ? אנחנו נרצה ללמד את הכלב שלנו לעבור בין עוררות גבוהה לרגיעה. אנחנו נבנה אותות של הצעת משחק ("רוצה לשחק") ולאחר סשן רגיעה נציע לו משחק. את הצעצועים שנשחק איתו אנחנו לא משאירים לו אחרי סיום הסשן משחק הם "נעלמים" ככה שהכלב


הכלב לומד שני דברים-

1. אם רוצים לשחק אני נשכב על המשטח.

2. שיש זמן משחק מוגדר איתנו מתי שאנחנו מציעים לו.

אנחנו מייצרים לכלב וודאות.


לאחר משחק נסיים אותו ב"סיימנו משחק" אות מובנה להבנת הכלב שהמשחק נגמר, נרים את הצעצועים ונחזור לסשן רגיעה

בהמשך נכניס את העבודה הזאת לתוך חיי היום יום והמציאות אבל בתור התחלה אנחנו רוצים לעשות את זה בסדר מובנה בלי הסחות ללמידה מיטבית של הכלב (אם הוא בזמן פנוי ללמידה)


אם יש לכם גור, גם אם הוא יותר רגוע, מומלץ להתחיל לימוד רגיעה כמה שיותר מוקדם ככה הכלב שלנו מגיל צעיר לומד מהו ויסות עוררות ורגיעה והוא יגדל להיות כלב שיודע להירגע לבד הרבה יותר בקלות - כמובן שתמיד אנחנו לוקחים בחשבון את הגנטיקה של הכלבים שלנו כחלק ממי שהם!



10 צפיות0 תגובות
bottom of page